Excursii

Image

Delfinariul Constanta

Delfinariul din Constanta si-a inceput activitatea la 1 iunie 1972, constituind prima forma muzeistica de acest gen din tara noastra si prima din S-E Europei la aceasta data. Expozitia prezinta lumea cetaceelor ce traiesc in diverse mari. In amfiteatrul cu piscina, se organizeaza demonstratii cu delfini, din specia Phocaena relicta si Delphinus delphis ponticus, cu foci din Atlanticul de Sud.

In Marea Neagra traiesc trei subspecii de delfini, si anume: Marsuinul - Phocaena phocaena relicta, Delfinul comun - Delphinus delphis ponticus si Afalinul - Tursiops truncatus ponticus. Desi au forma de peste delfinii sunt mamifere acvatice care respira oxigen atmosferix si nasc pui, pe care-i alapteaza. Comportamentul bland si prietenos fata de om, inteligenta lor a favorizat procesul de instruire care se bazeaza pe formarea unor reflexe conditionate avand ca stimul hrana.

Vezi un video

Image

Acvariul Constanta

la 1 Mai 1958 si de atunci s-a remarcat printr-o activitate stiintifica complexa, dedicata nevoii umane de a se apropia de natura. Situat chiar in fata cazinoului din Constanta, acvariul va invita sa faceti o incursiune fascinanta in minunata lume subacvatica. Aici puteti admira fauna acvatica formata din pesti exotici si autohtoni, atat de apa dulce cat si de apa sarata. Totodata la acvariul di Constanta puteti vedea specii de nevertebrate de apa dulce. Se pot admira aici, specii de pesti din lacurile de pe coasta Marii Negre din Delta Dunarii, din Marea Neagra, din zonele tropicale si subtropicale.

Aici se afla o importanta colectie de sturioni, cu toate speciile care populeaza Marea Neagra. Reprezentativi sunt pestii mari ( 1.5 - 2 m) care traiesc in captivitate de peste 15 ani. Tot la acvariul constantean puteti admira specii interesante de pe coasta marii negre (vulpe de mare, pisica de mare, calutul de mare, pestele dragon, pestele scorpion) precum si specii migratoare din Mediterana( hering/macrou...)

Vezi un video

Image

Muzeul Arheologic Constanta

Muzeul de istorie nationala si arheologie Constanta este inaugurat la 25 decembrie 1977, in fosta Primarie a Municipiului. Are un patrimoniu de peste 430.000 de obiecte a caror tipologie diversificata surprinde profilul asezarii de-a lungul secolelor, din erele preistorice pana in anul 1940, atestand fapte, evenimente, portrete de personalitati care dau continut memoriei orasului.

Prezentand succint salile importantului obiectiv cultural-stiintific, se impune de la inceput precizarea de ordin metodologic ca muzeul constantean are - spre deosebire de institutiile similare din celelalte judete ale tarii - o mult largita arie tematica nationala, pornindu-se de la premisa ca zecile de mii de turisti straini ce-i trec pragul annual trebuie familiarizati cu dominantele nationale ale istoriei Romaniei, in care sunt integrate, desigur, si contributiile materiale si spirituale ale oamenilor pamantului romanesc dintre Dunare si Mare.

Vezi un video

Image

Muzeul Marinei Constanta

S-a deschis la 3 august 1969, in fostul local al Scolii Navale, in imediata vecinatate a panoramei portuare si marine. Muzeul Marinei Romane are un patrimoniu care ii confera statutul de unicat national. Prezenta istoria marinei militare si comerciale romanesti, de la simpla luntre cioplita in trunchi de copac, pana la navele moderne de astazi.

Aici puteti vedea: obiecte tridimensionale-basoreliefuri, mulaje dupa documente epigrafice, monede, lucrari de grafica, obiecte originale cu valoare istorica considerabila: ancore, amfore, romane, zeci de machete reproducand toate tipurile de nave existente in marina nostra militara si comerciala, de la inceputurile ei si pana in zilele noastre, instrumente de navigatie, documente si fotografii, armament alb si de foc, ancore, elice, lentile de faruri, drapele si pavilioane, tablouri, exponate de o deosebita valoare stiintifica si documentara.

Vezi un video

Image

Cetatea Adamclisi

Cetatea Adamclisi , judetul Constanta , Muntenia , Romania -La nord de comuna Adamclisi ,se afla Monumentul triumfal adica resturile aflate inca in picioare din vestitul Tropaeum Traiani.Tot aici se afla si resturi din mauzoleul roman si altarul antic.Construit in cinstea imparatului Traian,in anii 106-109

Considerata drept cea mai mare asezare civila romana de pe teritoriul Dobrogei si construita in acelasi timp cu Monumentul comemorativ,cetatea era locuita de familiile veteranilor care au participat la razboaiele dacice ale lui Traian si au fost colonizati aici.

Vezi un video

Image

Cetatea Histria

Savantul Vasile Parvan care a început sapaturile aici a dat de asemenea bogatii încat a numit-o Pompeiul romanesc. Monumentala cetate rezerva vizitatorului ore de încantare si meditatie.

Aflata la 62 km de Constanta si Statiunea Mamaia cea mai veche asezare greceasca de pe teritoriul Romaniei întemeiata în anul 657 î.Hr, de colonistii greci veniti din orasul Milet Asia Mica. Cetatea a fost vreme de 1.200 de ani un important port si un puternic centru economic bucurandu-se de ocrotirea getilor si apoi a romanilor.

Vezi un video

Image

Degustare Vinuri Podgoria Murfatlar

Amplasat in mijlocul viilor, intr-un superb cadru natural, punctul turistic al Podgoriei Murfatlar ofera turistilor momente de neuitat. Degustarea vinurilor si a mancarurilor traditionale este asociata programelor artistice care reunesc ansambluri si interpreti de muzica populara din Dobrogea.

Podgoria Murfatlar, judetul Constanta , Litoral, Dobrogea - Podgoria Murfatlar este asezata in sud-estul Romaniei , intre Dunare si Marea Neagra , in centrul Podisului Dobrogei la 24 km de Constanta . Plaiurile viticole se intind peste 3000 de hectare din zona localitatilor Basarabi , Valul lui Traian , Poarta Alba si Siminoc. Murfatlar se bucura de un climat generos, care face posibila productia unor soiuri remrcabile de vinuri – Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Traminer, Riesling Italian.

Vezi un video