Delfinariul din Constanța și-a început activitatea la 1 iunie 1972, constituind prima formă muzeistică de acest gen din țară noastră și prima din S-E Europei la această dată. Expoziția prezintă lumea cetaceelor ce trăiesc în diverse mari. În amfiteatrul cu piscină, se organizează demonstrații cu delfini, din specia Phocaena relicta și Delphinus delphis ponticus, cu foci din Atlanticul de Sud.
În Marea Neagră trăiesc trei subspecii de delfini, și anume: Marsuinul – Phocaena phocaena relicta, Delfinul comun – Delphinus delphis ponticus și Afalinul – Tursiops truncatus ponticus. Deși au formă de peste delfinii sunt mamifere acvatice care respiră oxigen atmosferix și nasc pui, pe care-i alăptează. Comportamentul blând și prietenos față de om, inteligență lor a favorizat procesul de instruire care se bazează pe formarea unor reflexe condiționate având că stimul hrană.
A fost inaugurat la 1 mai 1958 și de atunci s-a remarcat printr-o activitate științifică complexă, dedicată nevoii umane de a se apropia de natură. Situat chiar în față cazinoului din Constanța, acvariul va invită să faceți o incursiune fascinantă în minunată lume subacvatică. Aici puteți admira fauna acvatică formată din pești exotici și autohtoni, atât de apă dulce cât și de apă sărată. Totodată la acvariul di Constanța puteți vedea specii de nevertebrate de apă dulce. Se pot admira aici, specii de pești din lacurile de pe coasta Marii Negre din Delta Dunării, din Marea Neagră, din zonele tropicale și subtropicale.
Aici se află o importantă colecție de sturioni, cu toate speciile care populează Marea Neagră. Reprezentativi sunt peștii mari ( 1.5 – 2 m) care trăiesc în captivitate de peste 15 ani. Tot la acvariul constănțean puteți admira specii interesante de pe coasta marii negre (vulpe de mare, pisica de mare, căluțul de mare, peștele dragon, peștele scorpion) precum și specii migratoare din Mediterana( hering/macrou…)
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost inaugurat la 25 decembrie 1977, în fosta Primărie a Municipiului. Are un patrimoniu de peste 430.000 de obiecte a căror tipologie diversificată surprinde profilul așezării de-a lungul secolelor, din erele preistorice până în anul 1940, atestând fapte, evenimente, portrete de personalități care dau conținut memoriei orașului.
Prezentând succint sălile importantului obiectiv cultural-științific, se impune de la început precizarea de ordin metodologic că muzeul constănțean are – spre deosebire de instituțiile similare din celelalte județe ale țării – o mult lărgită arie tematică națională, pornindu-se de la premisa că zecile de mii de turiști străini ce-i trec pragul annual trebuie familiarizați cu dominantele naționale ale istoriei României, în care sunt integrate, desigur, și contribuțiile materiale și spirituale ale oamenilor pământului românesc dintre Dunăre și Mare.
S-a deschis la 3 august 1969, în fostul local al Școlii Navale, în imediată vecinătate a panoramei portuare și marine. Muzeul Marinei Române are un patrimoniu care îi conferă statutul de unicat național. Prezența istoria marinei militare și comerciale românești, de la simplă luntre cioplită în trunchi de copac, până la navele moderne de astăzi.
Aici puteți vedea: obiecte tridimensionale-basoreliefuri, mulaje după documente epigrafice, monede, lucrări de grafică, obiecte originale cu valoare istorică considerabilă: ancore, amfore, române, zeci de machete reproducand toate tipurile de nave existente în marina nostra militară și comercială, de la începuturile ei și până în zilele noastre, instrumente de navigație, documente și fotografii, armament alb și de foc, ancore, elice, lentile de faruri, drapele și pavilioane, tablouri, exponate de o deosebită valoare științifică și documentară.
Cetatea Adamclisi , județul Constanța , Muntenia , România -La nord de comună Adamclisi ,se află Monumentul triumfal adică resturile aflate încă în picioare din vestitul Tropaeum Traiani.Tot aici se află și resturi din mauzoleul român și altarul antic.Construit în cinstea împăratului Traian,în anii 106-109
Considerată drept cea mai mare așezare civilă română de pe teritoriul Dobrogei și construită în același timp cu Monumentul comemorativ, cetatea era locuită de familiile veteranilor care au participat la războaiele dacice ale lui Traian și au fost colonizați aici.
Savantul Vasile Pârvan care a început săpăturile aici a dat de asemenea bogații încat a numit-o Pompeiul românesc. Monumentală cetate rezervă vizitatorului ore de încantare și meditație.
Aflată la 62 km de Constanța și Stațiunea Mamaia cea mai veche așezare grecească de pe teritoriul României întemeiata în anul 657 î.Hr, de coloniștii greci veniți din orașul Milet Asia Mică. Cetatea a fost vreme de 1.200 de ani un important port și un puternic centru economic bucurându-se de ocrotirea getilor și apoi a românilor.
Amplasat în mijlocul viilor, într-un superb cadru natural, punctul turistic al Podgoriei Murfatlar oferă turiștilor momente de neuitat. Degustarea vinurilor și a mâncărurilor tradiționale este asociată programelor artistice care reunesc ansambluri și interpreți de muzică populară din Dobrogea.
Podgoria Murfatlar, județul Constanța , Litoral, Dobrogea – Podgoria Murfatlar este așezată în sud-estul României , între Dunăre și Marea Neagră , în centrul Podișului Dobrogei la 24 km de Constanța . Plaiurile viticole se întind peste 3000 de hectare din zona localităților Basarabi , Valul lui Traian , Poartă Albă și Siminoc. Murfatlar se bucură de un climat generos, care face posibilă producția unor soiuri remrcabile de vinuri – Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Mușcat Ottonel, Traminer, Riesling Italian.
Hotel Regal Costinești
HOTEL REGAL Incinta BTT Costinesti 907090, Costinesti, Jud. Constanta, Romania
Telefon:(+40) 241-734010 | (+40) 722-214211 | (+40) 730-072705
E-mail: office@vilaregal.ro | rezervari@vilaregal.ro | contact@vilaregal.ro